Cumhur Altıok yazıyor

Cuma günü Parti Meclisi toplanacak. CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın bir dönem daha belediye başkan adayı olarak belirledi. Bu karar tepkilere neden oldu.  Savaş’ın adaylığı geri çekilir mi diye bugün nabız yokladık. Hiç Savaş’ı geri çekmek gibi eğilim yok. Yerine başka bir isim de bulunamıyor zaten. 

İstanbul’da ise kritik yerler bugüne kadar bekletildi. DEM Partisi’nin alacağı tutum beklendi. Pazarlıklar devam ediyor. Bakalım ne çıkacak. Ancak CHP Çankaya, Kadıköy, Bakırköy, Adalar adaylarını ilan etmeye hazırlanıyor. 

Milyon dolarlar kime gitti

Yeni yönetimin aday profili örgüt tarafından beğenilmedi. Dedikodular havada uçuşuyor. Milyon dolarlık anlaşmalardan söz ediliyor. Hatta bir belediye başkanı adayının verdiği para kime, ne zaman, hangi araçla teslim edildiği konuşuluyor. İsim veremiyorum çünkü iş çok karışık. 

Ama kesin olarak bilinen bir şey var. Adaylar Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Meclis’teki odasının kapısında kuyruk oluyordu. Bu çok fazla göze batınca, mekan değişikliğine gidilmiş. Adaylar bu kez Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın avukatlık ofisinin yolunu aşındırıyormuş. 

İzmir’de sürpriz yaşanır mı?

Hamza Dağ Izmir Menemenn

Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı Kamuda çok maaş uygulamasını sona erdiren yasa Resmî Gazete’de yayınlandı

Genel Merkez’de konuşulan başka bir anket var ki CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’den gelen anket sonuçları soğuk duş etkisi yaratmış durumda. Cumhur İttifakı’nın adayı Hamza Dağ’ın meyhane ziyaretleri işe yaramışa benziyor. Yaşam tarzına müdahale kaygısını ortadan kaldırmaya yönelik bu hamle CHP’nin düşük aday profili farkı iki puana kadar indirmiş. 

Bu arada Tunç Soyer de CHP’de kalmaya ve yerel seçim sonrası yapılacak kurultayda Parti Meclisi yarışına girmeye karar vermiş. 

Oda skandalı hala sürüyor 

Gelelim son skandala. Öyle bir skandal ki Meclis Genel Sekreterliği’nin verdiği yanıt şok etkisi yaratmış. Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu’nun 37 yıllık özel kalemi Şükran Kütükçü’nün ihaneti sonrası değişimciler tarafından baş tacı yapıldığını anlatmıştık. Hatta olmayan bir makam uydurup, Meclis’te bir oda vermişlerdi. İşte o oda krizi bir türlü çözülemiyor. 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın İdari Amir olarak oturması gereken odada Kütükçü oturmaya devam ediyor. 

Meclis Genel Sekreterliği bu krizi çözmek için “odayı boşaltın” talimatı verdi. Ama Kütükçü “Kararı Genel Başkanım verir” yanıtını vermiş. Kriz aşılamayınca Özel devreye girmiş ve Genel Sekreterliği arayarak, başka bir oda ayarlanmasını istemiş. Ama aldığı yanıta çok bozulmuş. Genel sekreterlik “Burası CHP Genel Merkezi değil. Seçilmiş kişinin hakkını gasp edemezsiniz. Odayı boşaltmanız gerekiyor” yanıtını vererek noktayı koymuş. Şimdi Kütükçü’nün ne yapacağı merakla bekleniyor…

Editör: Haber Merkezi