Cumhur Altıok Yazıyor

Bir din alimine sorduk. Bu durumu şöyle değerlendirdi…“Bunu dinen değerlendiremeyiz. Görgü, edep ve ahlaken değerlendirmek gerekir. Size anormal geliyor mu gelmiyor mu ona bakmak lazım. Eskiden selfie kavramı yoktu. Mezarlığa ölümden ibret almak ve ruhlar ölmediği için ruhuna dua okumak için gidilir. Mezar ziyareti sadece ölü için değil diri içindir de. İbret almak, üç günlük dünyada kul hakkına girmeyelim, güzel yaşalım diye. Mezarlık bir ibret alma yeridir.”

Gelelim bu fotoğrafın hikayesine… Geçtiğimiz pazartesi günü siyasetin duayen ismi eski Meclis Başkanı Kamer Genç’in ölümünün sekizinci yıldönümü nedeniyle Tunceli’de mezarı başında bir anma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve eski Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı. 

Özel, Genç’in mezarı başında yaptığı konuşmada, geçmiş günleri andı ve “Unutmamaya ve unutturmamaya çalışıyoruz söz verdiğimiz gibi. Hatta biz onunla selfie çekerdik, Twitter’a koyardık. Ölümünden bir 15 gün önce kendi evinde ziyarete gittiğinde Veli Ağbaba, ‘Bakalım bundan sonra kiminle selfie çekeceksiniz’ dediğinde, o beni aradı ‘Ne yaparız’ diye. ‘Bir yolunu buluruz’ dedik. Bu resim, ondandır. Her sene geliriz buraya, birazdan 9’uncu kez çekeceğiz, biz selfie’mizi çektiririz Kamer Ağabey’i unutturmamak için” diye konuştu. Arkasında eline telefonu alıp bir selfie çekildi.

İşte o anlar CHP örgütünde tartışma yarattı. Günlerdir whatsapp gruplarında o fotoğraf elden ele geziyor. Kalabalık gruplarda sohbet konusu oluyor. “Böyle şey olur mu? Ayıp değil mi? Ölüye sagısızlık…Ne yaptıklarını bilmiyorlar” gibi yorumlar yapılıyor. 

CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek

Sonra geçmişi hatırlatıp şunları söylüyorlar, “Kamer Bey genel kurulda konuşmasın diye ellerinden geleni yaparlardı. Ne ara bu kadar samimi olmuşlar?” Bu sorunun cevabını maalesef Kamer Bey’den alamayacağız. Ama bir gerçek var ki kendisi yaşarken doğru bildiğini sonuna kadar korkusuzca, herkese muhalefet ederek, savunurdu. Açıklamaları çok tartışılırdı. Halen sosyal medyada iktidara yaptığı eleştiriler tık rekorları kırıyor. Ölümünün sekizinci yılında bile tartıştırmaya devam ediyor!

Editör: Haber Merkezi