Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP),  sokak hayvanları konusunda bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan "uyutma" yöntemini Yasa teklifiyle Meclise getirmeyi planlıyor. Dört bakanlık ortak çalışmasını tamamladı.

Yaklaşık 10 gün sürmesi beklenen çalışmanın ardından süreç başlayacak. Yasa tasarısı görüşülürken tepkiler de beraberinde geldi. Şarkıcı Ceylan Ertem, yasa tasarısı meclisten geçerse canavara dönüşeceğini söyledi.

ÇOCUKLAR PARÇALANIYOR SAVUNMASI

Ertem, "Köpekleri savunanlar, çocuk parçalamayı savunanlarmış Ne alakası var Gerizekalı! Tane tane anlatıyoruz yıllar oldu, bu kadar ‘anlamamak’ ya da anlamamaya yatmak Rezillik kepazelik Çocuk tecavüzcüleri, çocuk katilleri ile ilgili kılını kıpırdatmaz ama Evde çekirdek çitler" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Pek çok hayvan sever gibi ünlü isimler de bur süreçte tepkilerini dile getiriyor ve başıboş sokak köpeği sorununu bu yolla çözülmeyeceğini savunuyor.

Uyutma yönteminin vahşet olduğunu savunanlar ısrarla kısırlaştırma yöntemine başvuruşmasını vurguluyor.

Buna karşın, tek çözümün sokak köpeklerinin toplatılarak sokaklardan temizlenmesinin savunanların fazlalığı dikkat çekiyor.

Certem2

Dört bakanlık ortak çalışmasını tamamladı, köpeklerin toplanma süreci başlıyor Dört bakanlık ortak çalışmasını tamamladı, köpeklerin toplanma süreci başlıyor

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Yaklaşık 10 gün sürmesi beklenen çalışmanın ardından, köpeklerin toplanma süreci, bakımlarının yapılması, kısırlaştırma, sahiplendirme konusunda teşvik sağlanmasıyla ilgili yol haritası belirlenecek, sahiplenilmeyen hayvanların uyutulması ve buna ilişkin uygulamalar masaya yatırılacak.

Taslak çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulduktan sonra teklif halinde TBMM Başkanlığına gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı

S O K