Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da forma giyen Portekizli futbolcu Cedric Soares, Fanatik'e konuştu. Yıldız oyuncu, Türkiye hakkında sözler kullandı.

Soares'in açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi

 Arsenal'de çok fazla süre alamıyorsun. Geleceğin hakkında ne düşünüyorsun?

"Bu takımın uzun süredir bir parçasıyım ve kulübü iyi biliyorum. Bir futbolcu olarak istediğim kadar oynama fırsatı bulamadım. Elbette her futbolcu oynamak ister. Ancak takıma yardım etmek, formayı kapmak ve hocamın bana ihtiyacı olduğu zaman hazır olmak adına her gün çok sıkı çalışıyorum. Günün sonunda en önemli şey takımdır ve hocamız da takım için en iyisini yapıyor. Soyunma odasında herkese destek oluyorum. Harika bir oyuncu grubuna sahibiz. Arsenal'le sözleşmem sezon sonunda bitecek. Menajerim bazı kulüplerle temas halinde ve önümüzdeki aylarda neler olacağını göreceğiz."

- Türkiye'den hangi oyuncuları biliyorsun?

"İnter'den Hakan Çalhanoğlu'nu ve Roma'dan Zeki Çelik'i biliyorum. Ama Hakan, çok yetenekli bir oyuncu. Onun oyun stilini gerçekten çok beğeniyorum. Ayrıca Portekiz'de Benfica'da Orkun Kökçü var. Orkun da hem çok genç hem de çok yetenekli. Genel olarak da Türkiye, çok yetenekli oyunculara sahip."

- Türk futbolu ve ligimizle ilgili neler söylersin?

"Süper Lig, çok rekabetçi ve herkes tarafından bilinen bir lig. Geçmiş yıllarda lige yapılan yatırımlarla daha da heyecan verici bir hale dönüştü. Teknik oyuncular oldukça fazla ve maçlardaki yoğunluk daha da artıyor. Türk futbolunda harika statlar ve mükemmel taraftarlar var. 3 büyük kulübe (Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray), son yıllarda şampiyonluklar yaşayan Başakşehir ile Trabzonspor da katıldı. Avrupa'nın büyük kulüplerinden daha önce bildiğim oyuncular oraya transfer oldu. Galatasaray'dan Icardi ile İnter'de, Fenerbahçe'den Tadic'le Southampton'da ve Trabzon'dan Pepe ile Arsenal'de oynadım. Bu açıdan ligin son birkaç yılda seviye olarak oldukça yükseldiğini söyleyebilirim."