Real Madrid'in Fenerbahçe'den 20+10 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Arda Güler, İspanya ekibinde istediği gibi bir başlangıç yapamamıştı. Sezon başı hazırlık kampında dizinden sakatlanan ve ameliyat edilen Güler, uzun bir süre sahalardan uzak kalmıştı. 2023 yılında Real Madrid forması giyme şansı bulamayan Arda Güler, 2024'ün ocak ayında oynanan Arandina maçına ilk 11'de başlayarak 59 dakika sahada kalmıştı. İlerleyen dönemlerde teknik direktör Carlo Ancelotti'nin gözüne girmeyi başaran genç yıldız, forma süresini artırmış ve şampiyonluğun önceden ilan edilmesiyle birlikte ilk 11'de kendine yer bulmuştu.

Bu sezon Real Madrid formasıyla 12 resmi maçta görev alan Arda Güler, 6 gol atarak 440 dakika süre aldı.

Olimpiyatlarda oynayabilmek için parmağını kestirdi Olimpiyatlarda oynayabilmek için parmağını kestirdi

ARDA İÇİN FLAŞ İDDİA

İspanyol gazeteci Jose Luis Sanchez, Arda Güler'in gelecek sezonu için dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Sanchez, genç yıldızın yeni sezonda farklı bir mevkide oynayacağını öne sürdü. Marca'daki radyo programında konuşan Sanchez, "Arda Güler önümüzdeki sezon orta sahada oynayacak. Bu adam gelecek yıl çok önemli bir rol üstlenecek ve daha fazla forma şansı bulacak. Vinicius ve Mbappe'nin oynadığı maçlarda Arda'nın orta sahayı tamamladığı maçlar olursa şaşırmayın," ifadelerini kullandı.

BU KARARIN NEDENİ

Arda Güler'in mevkisinin değiştirilme nedeni olarak ise Kylian Mbappe'nin transfer edilmesi gösterildi. Ancelotti'nin, hem Mbappe hem de Endrick transferleri nedeniyle Arda'yı merkez orta sahada oynatacağı kaydedildi.

Editör: Yağız Atay