Sağlıklı yaşam önerileriyle tanınan Karatay, bu kez çok önemli bir uyarıda bulundu. Domates ve salatalığın bir arada tüketilmesinin sağlığa zararlı olabileceğini vurgulayan Karatay, mutfaklarda sıkça bulunan ve bir arada tüketildiğinde hastalığa davetiye çıkaran bu besinler için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kahvaltı sofralarında sıkça tercih edilen bu ikilinin bir arada tüketilmesinin nelere yol açabileceğini detaylı bir şekilde açıklayan Karatay, sağlığımızı riske atmamak için yeniden düşünmemiz gerektiğini vurguladı.

Domates ve Salatalık Birlikte Zehir!

Domates ve salatalık gibi sindirim süreleri farklı olan besinlerin bir arada tüketilmesi vücuda yük getirebilir. Bu ikilinin farklı sindirim hızları, sindirim sistemini zorlayabilir ve bağırsaklarda karışıklığa sebep olabilir.

Kahveyi çok sık tüketenler dikkat! Bu hastalığa sahip olanlar tehlike altında Kahveyi çok sık tüketenler dikkat! Bu hastalığa sahip olanlar tehlike altında

Prof. Dr. Canan Karatay, domatesin bir meyve olduğunu ve Türkiye'de sebze olarak tüketildiğini belirtti. Fazla tüketilmesinin, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında, şeker ve ürik asit seviyelerini artırabileceğini açıkladı.

Karatay, karbonhidrat yedirmiyor eleştirilerine cevap vererek, domatesin, yeşil fasulye ve baklava gibi, şeker içerdiğini hatırlattı. Ayrıca, yapay olarak her mevsim bulunan sebzelerin tehlikeli olabileceğini ve mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Domatesin doğru mevsimi olduğunda kızarmadığını ve bu detayın dikkate alınması gerektiğini söyledi. Kendi bahçenizde yetiştirebileceğiniz doğal domatesin Eylül ayında bulunabileceğini ve kış için hazırlanabileceğini ifade etti.

Aç karnına tüketilen domatesin midedeki asit seviyesini artırabileceğini belirten uzmanlar, bunun kesinlikle aç karnına tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Editör: Elif Erbay