25 Mayıs Cumartesi günü Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören hastalardan bazıları, tedavi sonrası baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi ciddi şikayetlerle hastaneye geri dönmüştü. Bunun üzerine hastane yönetimi, o gün diyalize giren tüm hastaları acil olarak hastaneye çağırdı. Yapılan tetkikler sonrasında, 33 hasta Afyonkarahisar, Isparta, Antalya ve Bucak’taki devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk edildi. Sevk edilen hastalardan 14'ü entübe edilerek yoğun bakıma alındı.

Olayın ardından Antalya Şehir Hastanesi'ne sevk edilen ve entübe edilen Somali uyruklu Amina Abas Jama, bugün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Dün Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Mustafa Demir ve bugün sabah saatlerinde Antalya Şehir Hastanesi'nde vefat eden Saniye Aksöz ise memleketleri Burdur'da toprağa verildi.

Burdur Diyaliz Olayı

Ünlü Rus YouTuber Moto Tanya için yardım kampanyası Ünlü Rus YouTuber Moto Tanya için yardım kampanyası

Olay sonrası tedavileri tamamlanan 12 hasta taburcu edilirken, 18 hastanın tedavisi hala devam ediyor. Bu hastalardan 2'sinin durumu ciddiyetini koruyor ve entübe olarak tedavilerine devam ediliyor. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili resmi internet sitesinde güncel bilgileri paylaşmaya devam ediyor.

Editör: Elif Erbay