Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var Time dergisinin "dünyada gezilebilecek en iyi 100 yer" listesinde Diyarbakır da var

Acı Dolu Bir Anneler Günü

Adana'da yaşayan Burak Derin ve kardeşleri için bu yılın Anneler Günü oldukça acı vericiydi. Sadece 8 gün önce, anneleri Hayriye Derin, maganda kurşunuyla hayattan koparılmıştı. Bugün, Anneler Günü'nde mezarları başında toplanarak annelerini andılar.

Olay, 4 Nisan Cumartesi günü Seyhan ilçesi Mücahitler Caddesi'nde gerçekleşti. 43 yaşındaki Hayriye Derin, 12 yaşındaki oğlu Talha'yı yabancı dil kursuna bıraktıktan sonra diğer oğlu 7 yaşındaki Kayra ile evine dönmek üzere yola çıktı.

Caddenin geçişi sırasında, husumetli oldukları kişinin iş yerine düzenlenen silahlı saldırı sırasında maganda kurşunu isabet etti. Bu olayın ardından, yoldan geçen bir araçla çarpışarak ağır yaralandı. Yapılan müdahalelere rağmen Hayriye Derin, yaşamını yitirdi.

Annelerini kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olan Burak Derin ve kardeşleri, Anneler Günü'nde mezarlarına gittiler. Dualarını ettikten sonra mezara su döken acılı kardeşler, yaşadıkları acıyı yüreklerinde hissetti.

Burak Derin, annesinin katillerinin hala bulunamadığını ve bu konuda adalet aradıklarını dile getirdi. 

Editör: Haber Merkezi