Galatasaray'ın eski başkanlarından Burak Elmas, Erden Timur'un ayrılık kararı sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Elmas, Erden Timur'un ayrılık sürecinin perde arkasını anlatarak Teknik Direktör Okan Buruk hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİ GALATASARAY

Galatasaray'ın şampiyonluğu hakkında konuşan Elmas, "Son derece hak edilmiş ve başarılı bir sezon geçirdi Galatasaray. Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları da önemliydi. Başa baş mücadele ettiler ve sürekli orada olmak başarı getirir. Özellikle göze hoş gelen futbol oynandığı için son derece memnunum," dedi.

Galatasaray Avrupa'da Ilk 10'Da

ÖNEMLİ OLAN ŞAMPİYON OLMAKTIR

Galatasaray'ın kırdığı rekor puan hakkında konuşan Elmas, "Ben puan işine fazla takılmıyorum. Ligdeki diğer takımların gücüyle de alakalı. Maalesef Türk futbolu çok değer kaybetti. Anadolu kulüplerle arada büyük fark açıldı. Bu sefer de kadro kalitesi açılıyor. Burada önemli olan şampiyon olmaktır ve Galatasaray da bunu başardı. Okan Buruk ve ekibi güzel mücadele etti," dedi.

PLANLAMA SON ANA BIRAKILMAMIŞTIR

Mevcut yönetime güveniyor musunuz sorusuna yanıt veren Elmas, "Galatasaray'ın temelinde iyi kadrosu var. Bunun üstüne iyi oyuncular getirerek çok iyi işler yapabilirler. Yönetim yeni seçildi. Maalesef seçim son haftalara denk geliyor ve ertelenebilirdi. Gelecek oyuncular olacaktır. Planlanmıştır ve son ana bırakılmamıştır. İki yıldır takımda olan bir yönetim var, planları olmuştur," dedi.

BURAK ELMAS'TAN MOURİNHO YORUMU

Jose Mourinho hakkında konuşan Elmas, "Başarı sadece transferle olmaz. Birçok faktöre bağlı. Galatasaray'ın iki senedir yaptığı rakiplerini düşündürdü ve çıtayı yukarıya çekti. Mourinho'yu tartışacak kimse yok. Ancak sadece isimlerle başarı gelmez. Galatasaray'ın doğrularını yapması önemli, rakiplerin ne yaptığı değil. Mourinho'nun gelmesi Galatasaray'ı etkilemez," dedi.

ERDEN TİMUR'A YAPILAN BANA DA YAPILDI

Erden Timur'un istifası hakkında konuşan Elmas, "Erden Timur çok değerli bir Galatasaraylı ve fark yaratan bir yönetici. Kendi dönemimde de Erden Timur ile çalıştım. Çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Ona itibar suikastı yapıldı. Sosyal medyada troll ağı araştırılmalı ve mahkemeye verilmeli. Bu tür kirli işleri açığa çıkarmak Galatasaray'ın görevi," dedi.

BU YAPI HERKESE SALDIRIYOR

Troll olayına değinen Elmas, "Bu kişiler Galatasaray'ın içinde olmak istiyorlar ve güçleri yok. Erden Beyle dönem dönem konuşuyoruz. Bazı isimleri biliyor olabilir. Bu kişiler hem arkasından konuşup hem de bizi bırakma diyorlar. Yönetim kurulunda varlar diyemem, isim de veremem. Bu dava konusu olmalı ve disipline götürülmeli. Galatasaray bu kirli işleri açığa çıkarmalı," dedi.

Okan Buruk En Büyük Isteğim Dedi Ve Açıkladı 01

OKAN BURUK'UN YERİNDE GÖZLERİ VAR

Okan Buruk'un yerinde gözlerin olduğunu söyleyen Elmas, "6-7 ay önce Okan Buruk ve Erden Timur'a destek çıkılması gerektiğini söylemiştim. Okan Buruk'un da yerinde gözler var. Onu korumalıyız," dedi.

ERDEN TİMUR'A BAŞKANLIK YAKIŞIR

Erden Timur'u başkan olarak görmek ister misiniz sorusuna yanıt veren Elmas, "Galatasaray'ın siyaseti içinde yokum. Erden Timur, başkanlık potansiyeline sahip. Kendisinin aday olmak isteyip istemediği ona bağlı," dedi.

Dursun Özbek Ve Erden Timurun Açıklamalarındann

Trabzonspor Stefan Savic ile sözleşme imzlandığını duyurdu Trabzonspor Stefan Savic ile sözleşme imzlandığını duyurdu

GALATASARAY SÜREKLİ ŞAMPİYON OLMALIDIR

Başkanlık döneminde yapılan transferler hakkında konuşan Elmas, "Barış Alper, Nelsson, Sacha Boey ve Berkan gibi isimler Galatasaray'a katkı sağladı. Galatasaray, oyuncular bulup yetiştirerek sürekli maddi zarar etmeyen, şampiyon olan bir yapı kurmalı," dedi.

FLORYA PROJESİ HAKKINDA

Erden Timur ile Başkan Dursun Özbek arasında Florya'daki konut projesiyle ilgili fikir ayrılığı yaşandığıyla ilgili soruya yanıt veren Elmas, "Florya arazisini bankalar birliği anlaşması çerçevesinde kredi alarak geri aldık. Erden Timur, gayrimenkul konusundaki bilgisiyle çalışmalar yaptı. Florya arazisini değerlendirme konusunda konuştuk ancak Galatasaray'ın borcunu kapatacak bir kaynak kalmadığını gördük," dedi.

RİVA'DA YAPILAN HATAYI, FLORYA PROJESİNDE YAPMAMAK LAZIM

Erden Timur'un Florya projesiyle ilgili modelini anlatan Elmas, "Erden Timur, Galatasaray'ın inşaatçı üyelerinin yardımıyla projeyi kendi bünyesinde gerçekleştirmek istiyordu. Florya'dan gelecek geliri Galatasaray'ın zararlarını kapatmak için kullanırsanız, birkaç yıl sonra gelir biter. Bu parayla Galatasaray'ın geleceğini inşa etmek için kullanılması önemli," dedi.

Editör: Yağız Atay