Bugün Türkiye genelinde hava durumu oldukça çeşitlilik gösteriyor. Marmara Bölgesi'nde az bulutlu bir gökyüzü hüküm sürerken, Ege Bölgesi'nde hava az bulutlu ve sıcaklıklar 17-25 derece arasında değişiyor. İç Anadolu'da parçalı bulutlar ve yer yer sağanak yağışlar, Karadeniz'de doğu kesimlerde sağanak yağışlar görülüyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise kuvvetli sağanaklar devam ediyor.

Hava Durumu-17

Marmara Bölgesi'nde İstanbul'da 17, Edirne'de 21, Bursa'da 19, Kocaeli'de 18 derece ölçülüyor. Önümüzdeki günlerde ise bu sıcaklıkların 3-4 derece artması bekleniyor. Ege Bölgesi'nde iç kesimlerde 17-18 derecelerde, kıyı kesimlerde ise 20 ile 25 derece arasında sıcaklık bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde yağışlar doğu kesimlerde devam ediyor, diğer bölgelerde ise hava parçalı bulutlu. Antalya'da 26, Adana'da 22, Hatay'da 20 derece ölçülüyor. İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı bulutlar görülüyor, bazı doğu kentlerinde ise sağanaklar etkili oluyor. Ankara'da 17, Eskişehir'de 19, Sivas'ta 11 derece ölçülüyor.

Hava durumu bugün nasıl olacak? (16 Mayıs 2024) Hava durumu bugün nasıl olacak? (16 Mayıs 2024)

Hava Durumu-15

Karadeniz Bölgesi'nde doğu kesimlerinde sağanak yağışlı, orta ve batı kentlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim. Bolu'da 17, Samsun'da 16, Trabzon'da 15 derece ölçülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli sağanaklar devam ediyor ve sıcaklık 10 ile 15 derece arasına geriliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de sağanak yağışlar etkili oluyor ve en yüksek sıcaklık 17-18 derecelerde seyrediyor.

Hava Durumu Raporu

Özetle, Türkiye genelinde hava durumu farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar havası hakim. Yağışlı bölgelerde dikkatli olmak ve gerekli tedbirleri almak önemlidir. Günlük hava durumu değişikliklerini takip etmek için yerel hava durumu raporlarına göz atmayı unutmayın.