Bu fotoğraf CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın hayatını kaybeden babası Kazım Altay’ın cenaze töreninden… Törene eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Fotoğraf dikkat çekici iki ayrıntıyı ortaya koyuyor.

Biricisi Kılıçdaroğlu’nun ‘asla affetmem’ dediği CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın verdiği poz, ikincisi ise törene katılmasına karşın hiçbir karede olmayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba…

Yine herkesin gözü önünde fırtınalar kopmuş. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden Altay’ın cenaze töreninden birkaç kare paylaştı, başsağlığı mesajı verdi. Fotoğraflara bakınca bir isim dikkatimi çekti. ‘Yoksa barıştılar mı’ diye düşündüm. O isim Ali Mahir Başarır…

Üstelik bugünlerde yerel seçimler için aday belirleme sürecinde Mersin siyasetini birbirine katmakla eleştiri oklarının hedefinde olan Başarır ‘İyi bir hamle yapmış’ diye düşündüm. Biraz araştırdım ki durum aslında hiç de öyle değilmiş…

CHP’nin değişim kurultayında Özel’in yarışı kazanmasını dilini dışarı çıkarıp, zıplayarak kutladığı iddialarının başrolündeki Başarır büyük tepki toplamıştı. 

Kılıçdaroğlu’nun ise Başarır için “asla affetmem” dediği kamuoyuna yansımıştı. 

Başarır, kendisine gelen tepkilerin sertleşmesi üzerine Kılıçdaroğlu ile barışmak için kurultaydan beri aklınıza gelen her yöntemi kullandı. Aradı, randevu istedi, evinde ziyaret etmek istedi…Olmadı. 

Kılıçdaroğlu’nun hiç boş kalmayan ofisine gitmek istedi yine randevu alamadı. Katıldığı televizyon programlarında Kılıçdaroğlu’na övgüler yağdırdı, yine olmadı. 
Başarır bu kez bir siyasetçi kıvraklığı ile cenaze törenini ‘barışmak’ için en uygun yer olarak görmüş anlaşılan. Kılıçdaroğlu’nun yanından hiç ayrılmamış, yanına oturmuş, iki kelam sohbet için çabalamış durmuş…

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de

Ama bilin bakalım ne olmuş? Kılıçdaroğlu, Başarır’ın yüzüne bile bakmamış. Sadece ele güne karşı mecburi bir tokalaşma olmuş. 

Cenazeye katılanları aradığımda fotoğraflara yansıyamayan bir ayrıntı daha ortaya çıktı. O da Özel’in en yakın yol arkadaşı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın kırk yıllık siyaset arkadaşlarından uzakta, töreni bir köşede izlemesi oldu…Kimseyle doğru dürüst sohbet bile etmemiş. 

Törene katılanlar “Başarır ve Ağbaba ayrılmaz olmuşlar. Belediye başkan adaylarını birlikte belirliyorlar, kendi arkadaşlarını bir yerlere getiriyorlar, yetmezmiş gibi cenazelere bile birlikte katılır olmuşlar” yorumunu yapıyor. 

Cenaze sonrası Kılıçdaroğlu tarihi Sinop Cezaevi’ni ziyaret etmiş. Yazar ve şair Sabahattin Ali’nin yattığı hücreyi de gezmiş. 1948’den beri aydınlatılamayan bir cinayete kurban giden Sabahattin Ali’nin en bilinen eserlerinden biri ''Aldırma Gönül'' şiiridir. Kılıçdaroğlu acaba bu şiiri mırıldanmış mıdır dersiniz?
Cezaevi gezisi sonrası özel bir yemek de yenmiş. Ama bilin bakalım yemeğe davet edilmeyen iki isim kimler olmuş. Tabi ki Başarır ve Ağbaba…