Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde hafta başından bu yana devam eden şiddetli yağışlar, can ve mal kaybının artmasına neden oldu.

Eyalete bağlı Sivil Savunma biriminden yapılan açıklamada, ölü sayısının 56'ya, kayıpların ise 67'ye yükseldiği belirtildi. Ayrıca, 74 kişinin de yaralanarak hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, sellerden etkilenen 377 bin 497 kişinin bulunduğu ve 281 kasabada ciddi hasar oluştuğu bilgisi verildi.

Vali Eduardo Leite, yaptığı basın açıklamasında, halen ulaşılamayan bölgelerin olduğunu belirterek, "Bu, kritik bir olay değil, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullandı. Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle "felaket durumu" ilan ettiklerini ve tahliye çalışmalarının hızla sürdüğünü açıkladı.

Devlet Başkanı Luiz Inaico Lula da Silva da bölgeyi ziyaret ederek, eyalete tam destek verdiklerini ve hasarın onarılması için gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti.