CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyon Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Başkale kırsalında “Bozdoğan-41” adı verilen geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyona, Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı da destek verdi. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando birliklerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, 3 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, BTÖ'nün Başkale kırsalındaki sözde sorumlu düzeydeki "Demhat Şero Welat" kod adlı İlyas Ayaz olduğu tespit edildi. Diğer iki teröristin kimlikleri ve katıldıkları eylemlerle ilgili çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

Operasyonun başarıyla tamamlandığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren tüm güvenlik personeline teşekkür ederek, Türkiye'nin huzur ve güvenliği için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Elif Erbay