Sıra dışı eğitim yöntemleri ile sosyal medyada fenomenleşen ve 650 bin takipçisi olan bir ana sınıfı öğretmeninin ders metodu dehşete düşürdü.

Küçük yaş grubundan çocuklara uygulamalı ders anlatan öğretmen, sınıfa hayvan organları getirerek sıraların üstüne koydu.

Bir hayvanın akciğerini şişirerek çocuklara ders anlatan öğretmen derisi yüzülmüş kelle gibi çocuklar için tramvatik etki yaratabilecek öldürülmüş hayvan organlarını sınıfa getirdi.

Bu görüntüler tepki çekerken, öğretmen “Beni anlamamanız o kadar normal ki çünkü ben Anadolu’nun bağrında gerçekçi nesiller yetiştiriyorum. Siz Avrupa’nın gölgesinde hayalperest çocuklar büyütüyorsunuz” diyerek kendisini savundu.

Somut anlatımları genelde beğenilen öğretmenin bu yöntemine, çocukların yaş grubuna uygun olmadığını belirten psikologlar ve öğretmenlerden tepki geldi.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'e konuşşan Uzman Psikolog Aynur Sayım “Öğretmen deneyimleyerek öğrenmeleri için düşünmüş olabilir. Ancak bu yaş grubu, somut düşünceye sahip. O nedenle negatif uyaran görsel sakıncalı olabilir. Korkuların ve savunma mekanizmalarının oluştuğu bir dönem. Çok yoğun uyaran verilmesi sakıncalı. Kurban Bayramı’nda da hayvanların kesilmesini çocukların görmesini istemeyiz” dedi.

Bu şekilde anlatımların çocuklarda sorunlar oluşturabileceğine dikkat çeken Sayım, “Alt ıslatma, ağlama, uyku, iştah sorunlarıyla karşılaşılabilir, et yemeyebilirler, huzursuzluk gibi davranış sorunları yaşayabilirler” diye konuştu. Her yaş grubu için farklı eğitim şekilleri olduğunu aktaran Sayım, anaokulundaki çocuklara görsellerle, çizimlerle onların yaş grubuna uygun şekillerle anlatım yapılmasını önerdi.