Gram altın, Dolar, Euro kaç para? (26 Temmuz 2024 altın satış fiyatları) Gram altın, Dolar, Euro kaç para? (26 Temmuz 2024 altın satış fiyatları)

Borsa İstanbul'daki işlem takas tarihleri, yaklaşan Kurban Bayramı tatili nedeniyle değişecek. Normalde Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemler "T+2" sistemi ile, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrasında takas edilir. Bu nedenle, yarın gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak.

Ancak perşembe günü işlem yapan yatırımcıların tahsilat ve ödemeleri, tatil nedeniyle 7 gün sonraya, yani 20 Haziran Perşembe gününe kalacak. Bu hafta cuma günü işlem yapan yatırımcılar ise işlemlerinin nakit gerçekleşmesi için 21 Haziran Cuma gününü beklemek zorunda kalacaklar.

Dolayısıyla, Kurban Bayramı öncesinde nakde geçmek isteyen yatırımcıların, işlemlerini yarın yapmaları büyük önem taşıyor. Aksi takdirde, yatırımcılar paralarını tatil sonrasına kadar alamayabilirler.

Bu hatırlatmalar doğrultusunda, yatırımcıların planlamalarını yapmaları ve gerekli işlemleri zamanında tamamlamaları önem arz etmektedir.

Editör: Elif Erbay