Ünlü  Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, 1958 yılında Japonya'da doğan bir yüksek mimar ve inşaat mühendisidir.

 Moriwaki'nin Türkiye ile ilişkisi, 1999 yılında ülkede meydana gelen büyük deprem sonrasında başlamıştır. 

Depremin ardından 1 aylığına Türkiye'ye gelen Moriwaki, o tarihten itibaren Türkiye'de yaşamıştır.

Moriwaki'nin kariyeri, Hazama Ando Corporation şirketinin İstanbul Şubesi Genel Müdürü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteri olarak devam etmektedir.

 Ayrıca, Malezya'daki Petronas İkiz Kuleleri ve Japonya'nın en uzun asma köprüsü AKASHI'nin inşaat projelerinde de görevinde yer almıştır.


Türkiye'de deprem konusunda uzmanlığıyla bilinen Moriwaki, çeşitli seminerlerde konuşmalar yapmış ve deprem farkındalığını artırmaya yönelik eğitimler vermiştir.

 Japonya'nın deprem bölgesi SENDAI'da 13 yıl görev yaptıktan sonra, Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği adına İstanbul'da Marmaray ve İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü projelerinde denetim görevlerini üstlenmiştir. 

Ayrıca, çeşitli büyük projelerde imzası bulunmaktadır, bunlar arasında Swiss Otel Projesi, YKK Fermuar Fabrikası, Çerkezköy-Honda Otomobil Fabrikası, Şekerpınar-Toyota Fabrikası, Adapazarı-Toyota Acil Yardım Hastanesi gibi projeler yer almaktadır. Moriwaki, aynı zamanda Japon otomotiv sektörünün Türkiye'deki yatırımlarında da görev almıştır.