Turgut Altınok, 1 Nisan 1957 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesine bağlı Aşıkoğlu köyünde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde aldı. Yükseköğrenim için Azerbaycan'a giden Altınok, burada Hukuk eğitimi aldı. Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine sağladığı katkılar nedeniyle Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora aldı.


 Turgut Altıoklar'ın Siyasi Kariyeri


Gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocakları'nda aktif olarak görev alan Turgut Altınok, sadece 25 yaşında iken Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı'na seçildi. Ardından hızla yükselerek Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine getirildi. 12 Eylül Darbesi'nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Sekreterliğe kadar yükselen Altınok, 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. Ancak, 1999 yerel seçimleri öncesinde Keçiören Belediye Başkanlığı için tekrar aday olmaması nedeniyle MHP'den istifa etti ve Fazilet Partisi'ne katıldı. Fazilet Partisi ile 1999 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı'na bir kez daha seçildi.


Fazilet Partisi'nin kapatılması sonrasında AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Altınok, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçildi. Ancak, 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştığı ancak kaybettiği dönemde partisinden gelen Keçiören Belediye başkan adaylığı teklifini geri çevirdi.
2013 yılında AK Parti'den istifa eden Altınok, 2014 yerel seçimleri için Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve %30,3 oy alarak ikinci sırada yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti'ye geri dönerek Keçiören Belediye Başkanlığı için aday oldu ve seçimi kazandı.

Turgut Altıoklar'ın Yaşamı

Süreyya Altınok ile evli olan Altınok 4 çocuk babasıdır.