1978 yılında, Kubilay ve Akile Namal çiftinin çocuğu olarak İstanbul'da doğdu.


Özgü Namal 1978 yılında Kubilay Namal ve Akile Namal çiftinin İlk  çocuğu olarak istanbulda dünyaya geldi.


 Asıl Adı Melahat Özgü Namal'dır. Duygu adında bir erkek kardeşi olan Özgü Namal'ın .Çocukluğu Üsküdar, Bağlarbaşı, Kuzguncuk, Nakkaştepe'de geçti. 


 Medya dünyasına 14 yaşında iken Enis Fosforoğlu Tiyatrosunda oyunculuğa başlamıştır.

İlk ve orta dereceli eğitimini Üsküdar Cumhuriyet Lisesinde alan Özgü Namal, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'den mezun olmuştur
 1997 yılında, profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosunda çocuk oyunlarıyla sahnelere adım attı. 1998 yılında "Affet Bizi Hocam" dizisiyle televizyonlara transfer oldu.

özgü namal kimdir aslen nerelidir

Konservatuar eğitimi sırasında bir çok porojede yer alan Namal, "Karete Can" , "Yeditepe İstanbul" gibi dizilerde oyunculuk kariyerine devam etti.2000 yılında "Tiyatro Fora" adlı özel bir tiyatroda "Apaçık", "Tekrar Çal Sam", "Yan Etkili Konuşmalar" adlı oyunlarda, "Kerem", "Havada Bulut" adlı televizyon filmlerinde rol aldı.

 Özgü Namal'ın.Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı Elif karakteri kariyerinin dönüm noktası oldu.

1. Beyaz İnci TV Ödülleri'nde aldığı en iyi kadın oyuncu ödülünden sonra sinema yapımlarına ağırlık verdi, 2008 yılında üç ayrı filmi birden vizyonla buluştu.Ünlü oyuncu 2009 yazından itibaren Orhan Kemal'in aynı adı taşıyan ölümsüz eserinden uyarlanan "Hanımın Çiftliği" adlı televizyon dizisinde başrolü  kareteri ile izleyici tarafından büyük beğeni topladı.

özgü namal hanımın çiftliği  güllü
Uzun yıllar Akbank'ın reklam yüzü oldu.

2013 yılında yazar Hande Altaylı'nın Kahperengi adlı romanından Mahinur Ergun'un senaryolaştırdığı "Merhamet" adlı dizide Narin karakteri ile başrollerini Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol paylaştı, diğer rolleri ise; Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar alırken Turgut Tunçalp Moskof Recep karakterini canlandırdı.

özgü namal kurtlar vadisi

Daha önce Oktay Kaynarca ile birlikte olan Özgü Namal, 2010 yılından beri 3 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Başar Savur'dan 2013 yılında ayrıldı.

özgü namalın  eşi serdar oral neden vefat etti

2013 yılından beri de reklamcı Ahmet Serdar Oral  ile hayatını Birleştirdi.
Ancak Özgü Namal'ın eşi Ahmet Serdar Oral 2020 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.   

Özgü Namal'ın Ahmet Serdar Oral ile evliliğinden  Nefes ve Elem Su adında iki çocuk vardır

özgü namal kızıl goncalar dizisi

2024 Yılında Özcan Deniz ile başrolünü paylaştığı Kızıl Goncalar Dizisiyle döşün Yapan Namal, Meryem karekterinde gösterdiğ performansıyla büyük beğeni topladı.