24 Aralık 1979'da Zonguldak'ta doğan Dr. Ömer Selim Alan, eğitim hayatına Zonguldak TED Koleji'nde başladı ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde alan Dr. Alan, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden de mezun oldu.

 31 mart seçimleri ak parti zonguldak belediye başkan adayı ömer selim alan oldu

Meslek hayatına Zonguldak Kızılay Kan Merkezi'nde adım atan Dr. Ömer Selim ALAN, Kan Bankacılığı ve Transfüzyon, İşyeri Hekimliği, Aile Hekimliği ve Turizm Hekimliği gibi birçok belge ve sertifikaya sahiptir. Sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevler ve üyelikleri ile dikkat çeken Dr. Alan, 2006-2008 yılları arasında TED Zonguldak Şube Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, Türk Tabipler Birliği üyeliği ve Türk Hokey Federasyonu Sağlık Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmaktadır.

Ömer Selim Alan'ın  Siyasi Kariyeri

2012 yılında siyasi hayatına adım atan Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak İl Yönetimine katılarak siyasetle tanıştı. Altı yıl süresince, AK Parti Zonguldak'ta Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Zonguldak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.  
Ömer Faruk Alan evli ve 2 çocuk babasıdır.