Ogeday Girişken, 1992 yılında Adana'da doğdu ve eğitim hayatına bu şehirde devam etti. Marmara Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne kabul edilerek lisans eğitimine başladı ve başarıyla tamamladı. Sporcu kimliği ile öne çıkan Ogeday, kürek sporu dalında Fenerbahçe'de on yıl boyunca lisanslı bir sporcu olarak aktif olarak yer aldı.

Dünya sıralamalarında adından söz ettiren Ogeday Girişken, 2017 yılında Survivor 2017 yarışmasına katıldı. Yarışmanın başlamasıyla birlikte karakteri ve parkur performanslarıyla dikkat çeken Ogeday, kısa sürede bir adım öne çıkarak o sezonun şampiyonu oldu. Litvanya'da düzenlenen U-23 Kürek Şampiyonası'nda 8. sırayı elde etti.

Sporculuk kariyerinin yanı sıra oyunculukla da ilgilenen Ogeday Girişken, 2018 yılında "Teoman" karakteriyle "Bir Litre Gözyaşı" dizisinde oyunculuk kariyerine adım attı. Ardından 2019 yılında "Astsubay Çavuş Demir Döğer" karakteriyle "Savaşçı" dizisinde yer aldı. 2022'de ise Survivor 2022: All Star yarışmasında mücadele etti. Bu çeşitliliğiyle Ogeday, spor ve televizyon dünyasında dikkat çeken bir isim olmayı sürdürdü.