1962 yılında Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da başarıyla tamamladı. Yükseköğrenimini ise Halkla İlişkiler ve İktisat bölümlerinde başarıyla tamamladı.

Muhittin Böcek, vatani görevini Samsun Askeri Hastanesi'nde tamamladıktan sonra hayatı boyunca zirai üretim, ulaşım ve turizm gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi. 

Siyasi Kariyeri

Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer alan ve 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Muhittin Böcek, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı olarak %27 oy alarak seçildi. Konyaaltı İlçesi'ne çağdaş ve modern bir vizyon kazandıran 5 yıllık başarılı çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olarak ikinci dönemi için %50'nin üzerinde oy alarak yeniden seçildi.

Konyaaltı Belediyesi'ndeki başarılı çalışmaların ardından, 29 Mart 2009'da %60 oy oranıyla bir kez daha halkın güvenini kazanmayı başardı. 30 Mart 2014 seçimlerinde ise bir ilke imza atarak Antalya Merkez'de dört dönem üst üste seçim kazanan ilk belediye başkanı oldu.