İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, acil bir şekilde hükümet kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 

Muhammed Muhbir kimdir?

Muhammed Muhbir Dezfuli, 1955 yılında İran'ın Dezful şehrinde dünyaya geldi. Elektrik mühendisliği lisans mezunu olan Muhbir, ekonomi planlama ve yönetim ile uluslararası hukuk alanında doktora yapmıştır. 8 Ağustos 2021 yılından bu yana İran'ın 7. ve şu anki birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olan İranlı bir politikacıdır.

Ayrıca Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi İmam Humeyni Fermanı İcra Kurulu'nun (EIKO) eski başkanı, Sina Bankası yönetim kurulu başkanı ve Huzistan Eyaleti'nin vali yardımcılığında uzun süre görev aldı.
"Uluslararası haklar" konusunda bir doktora, akademik makalesi dahil olmak üzere iki doktora derecesine ve yönetim konusunda doktora derecesine sahiptir. Muhbir, doktorasının yanı sıra yönetim alanında da yüksek lisans derecesi almıştır. Temmuz 2010'da Avrupa Birliği, Setad'ın (İmam Humeyni Fermanı İcra Kurulu) başkanı Muhammed Muhbir'i “nükleer veya balistik füze faaliyetleri” meselesine karıştığı iddiasıyla yaptırım uyguladığı kişi ve kuruluşlar listesine dahil olmuştur. Daha sonra yapılan araştırmalar sayesinde bu listeden çıkartılmıştır.