Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Karaboyalık köyünden olan kişi, ilkokulu tamamladıktan sonra ortaöğrenimine Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlamış ve bu okulu 1997 yılında bitirmiştir. Aynı yıl içerisinde İstanbul Üniversitesi İşletme (İngilizce) Fakültesine kazanan bu kişi, 2002 yılında başarıyla bu fakülteden mezun olmuştur.

2002-2004 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde Los Angeles şehrinde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Çakın, 2004 yılında memleketi Uşak'a yatırım yaparak iş hayatına başlamıştır. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu tesislerle sektöründe Türkiye ve dünya genelinde tanınan bir isim haline gelmiştir

 Mehmet Çakı'nın Siyasi Kariyeri

31 mart yerel seçimleri ak parti uşak belediye başkan adayı mehmet çakın oldu


Siyasi kariyerine 2001 yılında AK Parti'de İstanbul İl Gençlik Kolları kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Çakın, 2017 yılında Cumhurbaşkanı tarafından AK Parti Uşak İl Başkanı olarak atanmıştır. Bu görevi, belediye başkan adayı olduğu tarihe kadar başarıyla sürdürmüştür. Mehmet Çakın 2024 yılı 31 Mart Yerel Seçimler Ak Parti Uşak Belediye Başkan Adayı oldu.

Mehmet Çakın evli ve 3 çocuk babasıdır.