Mark Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 tarihinde New York'un White Plains bölgesinde doğdu. Eğitim hayatına başarılı bir şekilde devam etti. İki yıl sonra, matematik, astronomi, fizik ve klasik çalışmalar alanında ödüller kazandığı özel bir kolej olan Phillips Exeter Akademisi'ne geçiş yaptı. Gençliğinde ayrıca Johns Hopkins Yetenekli Gençlik Merkezi'nin yaz kampına katıldı.

Üniversite başvurusu sırasında Zuckerberg, Fransızca, İbranice, Latince ve eski Yunanca gibi dilleri okuyup yazabildiğini ifade etti. Aynı zamanda eskrim takımının kaptanlığını da üstlendi.

Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül kazanan Zuckerberg, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Harvard'a kaydoldu. Burada bilgisayar bilimi alanında eğitim aldı ve üniversitenin ilk yılında, okuldaki en yakışıklı ve en güzel öğrencilerin seçildiği "facemash.com" adlı siteyi kurdu. Sitede, Harvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları bulunuyordu. Ancak bu fotoğrafları elde etmek için üniversitenin veri tabanına girme gerekliliği ortaya çıktı. Zuckerberg'ın veri tabanını hacklediği tespit edilince, disipline verildi ve okulu bıraktı.

Harvard'da öğrencileri bir araya getirmek için ikinci bir site olan Facebook'u kurdu. Facebook, kısa bir süre içinde ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline geldi (2012 itibarıyla 1 milyar kullanıcısı vardı) ve bu başarı, yatırımcıların dikkatini çekti. Zuckerberg'ın servetinin temelini oluşturan Facebook, 2011 yılında The Brand Finance Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.

25 Şubat 2012'de Zuckerberg, şirketin %12'lik hissesini halka arz etme kararı aldı (Zuckerberg hala Facebook'un %57 hissesine sahiptir). 18 Mayıs 2012'de 421 milyon hissesi 38 dolar fiyatla satışa sunularak şirket, NASDAQ borsasına giriş yaptı. Facebook'un hisselerinin satışa sunulması, Visa ve General Motors'un ardından Amerikan tarihindeki en büyük üçüncü halka arz oldu.