Mario Levi, 1957 yılında İstanbul'da doğdu. Saint Michel Fransız Lisesi'nden 1975 yılında mezun olduktan sonra, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi bölümünden diploma aldı.

İlk öyküsünü 1975 yılında yazan Levi, 1984 yılından itibaren birçok yayın organında yazılar kaleme aldı, aralarında Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi önemli yayınlar bulunmaktadır.

Yazarın ilk kitabı "Jacques Brel: Bir Yalnız Adam" 1986 yılında yayımlandı ve aslında üniversite bitirme tezi olarak yazılmış bir romandır. 1990 yılında ise "Bir Şehre Gidememek" adlı öykü kitabı çıkarak yazarın aşkları, çocukluk ve gençlik yıllarıyla olan hesaplaşmalarını içeren otobiyografik bir eser oldu ve Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı.

1991 yılında ikinci kitabı "Madam Floridis Dönmeyebilir" İstanbul'un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlara odaklandı. Ardından 1992 yılında, Levi'nin daha çok bir "anlatı" olarak gördüğü ilk romanı "En Güzel Aşk Hikayemiz" yayımlandı.

Yazarın 1993'te başladığı ve altı yıl süren çalışmanın ardından 1999'da yayımlanan "İstanbul Bir Masaldı" adlı kitabı, yirminci yüzyılın başlarında İstanbul'da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Bu eseriyle 2000 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı. 2005 yılında ise "Lunapark Kapandı" adlı kitabını yayımladı.

Mario Levi, yazarlık kariyerinin yanı sıra Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi çeşitli alanlarda da çalışmıştır. Ayrıca yazı atölyelerinde, yazı yaratımına ilgi duyan insanlara dersler vermektedir.

2013 yılında "Size Pandispanya Yaptım" kitabını yayımlayan yazarın, Nisan 2016'da ise "Bir Cümlelik Aşklar" adlı son kitabı okurlarla buluştu.

Mario Levi Kaç Yaşında Öldü?

Usta yazar Mario Levi  67 yaşında hayatını yitirdi. Yazarın vefatını Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından,

"Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle duyurdu.