Kenan Sofuoğlu'nun hayatı son dönemlerden en çok merak edilen konulardan biri haline gelmeye başladı. Peki, Kenan Sofuoğlu kimdir?

Kenan Sofuoğlu'ndan olay milletvekilliği itirafları - Patronlar Dünyası

Kenan Sofuoğlu Kimdir ?

Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 yılında Adapazarı'nın Akyazı ilçesinde dünyaya gelmiştir.  Aslen Trabzon’ludur. Motor tamircisi olan İrfan Sofuoğlu'nun dört çocuğunun üçüncüsüdür. Abilerinin adı Bahattin ve Sinan’dır. Ailecek motor yarışçılarıdır. Anneleri Nuray Sofuoğlu’dur. Bir kız kardeşi vardır.

Kenan Sofuoğlu'nun Kariyeri

1996 yılında Türkiye şampiyonasını izleyerek motor sporlarıyla tanışan Sofuoğlu, 2000 yılında abisi Sinan'ın yarışta ayağını kırması sonucunda, özel izin alarak 16 yaşında yarışlarda aktif bir şekilde yer almaya başladı. İlk drag yarışını abisinin motoruyla kazanan Safuoğlu, başarı merdivenlerini böylelikle hızlıca tırmanmaya başladı.

2006 yılında Supersport Dünya Şampiyonası'na başladığında sponsorluk sorunları yaşamış olsada daha sonra İsviçre'de yaşayan bir Türk iş adamı tarafından sağlanan sponsorluk ile Ten Kate'nin Honda takımına katıldı. Supersport Dünya Şampiyonası'nda 2006 sezonunu üçüncü olarak tamamladı.

2016 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nu bir kez daha kazanarak 5. Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Bu sezon, kariyerindeki 38. zaferini elde eden Sofuoğlu, 2007, 2010, 2012 ve 2015 yıllarının ardından 5. kez Supersport şampiyonu oldu.