1978 yılında İstanbul'da doğan, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Karahan, akademik kariyerine 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisat yüksek lisans derecesi alarak başladı. Daha sonra ABD'ye giderek 2006 yılında Syracuse Üniversitesi'nde ekonomi doktorasını tamamladı ve aynı üniversitenin Center for Policy Research’te araştırmalar yürüttü.

Danışmanlık Kariyeri

Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli üniversitelerde ders vermenin yanı sıra, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) danışmanlık görevi üstlenen Karahan, ayrıca Türkiye'nin önde gelen iş dünyası kuruluşlarından biri olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi kurumlarda uzun yıllar ekonomi danışmanlığı yaptı.

Hatice Karahan kimdir ve kaç yaşındadır? Hatice Karahan'ın hayatı - Haber 7  BİYOGRAFİ

2015 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nde kurucu bölüm başkanı olarak göreve başlayan Karahan, 2020 yılında profesör unvanını elde etti.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan kimdir? Hatice Karahan

Cumhurbaşkanı Danışmanlığı yaptı

Temmuz 2017'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atanarak önemli bir kamu görevine getirilen Karahan, ayrıca Harvard Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nde ekonomi alanında misafir akademisyen olarak 2 yıl süreyle görev yaptı.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atandı.