1966 yılında Gaziantep'te doğan ve ilk, orta ve lise eğitimini şehrinde tamamlayan kişi, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü'nde başarıyla tamamladı.


İş hayatına Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde adım atan bu birey, 15 yıl süresince İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında, sahip olduğu bilgi ve deneyimle iş dünyasına önemli katkılarda bulundu.


Fatma Şahin'in Siyasi Kariyeri

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete atılan, 2002 genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep'ten Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinden biri olarak seçilen bu güçlü lider, parlamentoda 22., 23. ve 24. dönem Gaziantep milletvekili olarak görev yaptı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) görev süresi boyunca Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ile Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu üyeliği ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi.


Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Kadın Kolları'nda Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen lider, 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak da görev yaptı.
2011 genel milletvekili seçimi sonrasında Türkiye'nin ilk kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atanan bu isim, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın Bakanı ünvanını aldı.

2024 yılı yerel seçimleri ak parti gaziantep belediye başkan aday adayı fatma şahin kimdir
2014 yerel seçimlerinde Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri olarak seçilerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen lider, 2018'de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildi.


2016–2019 döneminde Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı, 2016 Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcısı ve UCLG MEWA Başkanı olarak görev yaptı.


Gaziantep'i "Yeşil Şehir" ilan etme başarısıyla dikkat çeken lider, 2021'de OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi'ne Türkiye'den seçilen ilk belediye başkanı oldu.

Özel Hayatı
Şahin evli ve 2 çocuk annesidir.