AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kesinleşen isim Fatih Mehmet Kocaispir oldu. Aynı zamanda Yüreğir İlçe Belediye Başkanı olan Kocaispir, Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılacak.

Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993 yılında mezun olan Kocaispir, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ise 1998 yılında mezun oldu. Ardından Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisansını tamamladı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

fatih mehmet kocaispir ak parti adana büyükşehir belediye başkan adayı

Fatih Mehmet Kocaispir'in Siyasi Hayatı


Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2004 yerel seçimlerinde Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevini de üstlenmiştir.

 Özel Hayatı
Kocaispir evli ve 3 çocuk babasıdır. aman’dan 5. sıra milletvekili adayı olmuştur.