Can Ataklı, 1956 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Babası Hikmet Ahmet kimya mühendisi, annesi ise kimya mühendisi Kadriye Özkan'dır. Babası lisede kimya öğretmenliği yaparken, annesi Tekel Fabrikasında kimya mühendisi olarak çalışmıştır. Ailesinin çeşitli görev yerlerinde geçen çocukluğu, Şeker Fabrikaları'nda çalışmaları nedeniyle Susurluk, Uşak, Erzincan gibi şehirleri içermiştir. Balıkesir Atatürk İlkokulu'nu bitirmiştir.

Baba tarafından Kafkaslar'dan gelen ailesi, bir kısmı Erzurum, bir kısmı Balıkesir'e yerleşmiş bir ailedir. Can Ataklı'nın ailesi, Balıkesir kanadını temsil etmektedir. Kardeşi Cem (d. 1961) vardır.

Ortaokul yıllarında Milliyet gazetesinin düzenlediği bilgi yarışmasında Türkiye genelinde ilk ona girerek Balıkesir'i temsil etmiştir. Daha sonra İstanbul Erkek Lisesi'nde yatılı olarak eğitim almaya başlamıştır. Ailesi Ankara'ya taşındığında, lise ikinci ve üçüncü sınıflarını Ankara Gazi Lisesi'nde tamamlamıştır. 1974 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bölümünde öğrenim görmüştür.

Mesleki Hayatı

Can Ataklı gazetecilik kariyerine Yeni Ortam gazetesinde başlamıştır. Ardından 1975 yılında Vatan gazetesinde çalışmaya devam etmiş ve 1985-1986 yılları arasında Günaydın gazetesinde görev almıştır. 1984-1985 yılları arasında Tan gazetesini yönetmiş ve bu süreçte medya sektöründeki deneyimini artırmıştır.

2002-2004 yılları arasında Star TV'de ana haber sunuculuğu yapmış ve Kırmızı Koltuk adlı programı sunmuştur. Ancak, 2004 yılında TMSF'nin el koymasıyla ayrılmıştır. Bu süreçte Dünya, Tan, Sabah, Kanal 6, Habertürk TV ve Business Channel gibi önemli medya kuruluşlarında köşe yazarı, yayın koordinatörü, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmenliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2015 yılından itibaren Korkusuz Gazetesi'nde yazılar yazmaktadır. Ayrıca, 2016 yılında Halk TV'de hafta içi her gün yayınlanan Yazı İşleri adlı programı hazırlayıp sunmuştur. 2017 yılından itibaren Tele1 televizyonunda çalışmış, ancak 2 Ağustos 2021 tarihinde bu görevinden ayrılmıştır. 11 Ekim 2021 tarihinden bu yana Flash Haber'de hafta içi her gün yayınlanan ana haber bültenini sunmaktadır.

Can Ataklı Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Can Ataklı Hangi Gazetelerde  Çalıştı?

Özel Hayatı

Can Ataklı ilk evliliğini Handan Türkeli, ikinci evliliğini ise Ayşe Savaşçın ve son evliliğini Seyran Savaş ile yaptı. Bu evlilikten Peri adında bir kızı olmuştur.