15 Eylül 1982 yılı doğumludur. Trakya Koleji yabancı dil ağırlıklı süper lise, Yüksek öğrenimini Bilkent Üniversitesi Bilg.Müh. bölümünden, Varna Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler bölümünde tamamlamıştır.İngilizce ve Bulgarca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.


Betül Sarıkurt'un Mesleki Kariyeribetül sarıkurt  ak partiden aday mı


Çorlu'da babasına ait şirketler grubunda çalışmaya başladı. Daha sonra İnşaat eğitim ve ihracat alanlarında faaliyet gösteren kendi şirketler grubunu kurdu ve halen bu faaliyetlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda çiftçilikle uğraşmaktadır.

Betül Sarıkurt'un Siyasi Kariyer

2004 yılında Marmara Ereğlisi Ak Parti ilçe teşkilatı gençlik kollarında göreve başlamıştır. 2009 yılında Belediye Başkan aday adayı olmuştur. 2009 yılında meclis üyesi seçilmiş ve 5 yıl görevini sürdürmüştür. 2014 yerel seçimlerinde Marmara Ereğlisi Belediye Başkan aday adayı olmuştur. 2014 yılında Genel merkez tarafından Marmara Ereğlisi Ak parti ilçe başkanlığı görevine getirilmiştir. 


Betül Sarıkurt'un Siyasi Kariyeri   


Yerel yönetimler ve sosyal belediyecilik - yerel yönetimlerde aile, çocuk, kadın, genç ve yaşlıların önemi başlıklı konularda makaleleri yayınlanmış. Birçok seminerde konuşmacı olarak yer almıştır. (youtube/betül sarıkurt) 
Çocuklarla ilgili birçok sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almış, birçok seminerde konuşmacı olarak yer almıştır.
Bir çok ulusal kanalda Siyasi Partilerin gençlere ve bayanlara verdiği önem konusu ile ilgili olarak canlı yayın stüdyo konuğu olmuştur.