21 Şubat 1975 tarihinde Orhangazi'de doğan, ilk eğitimini Orhangazi Alitekin İlkokulu'nda alan Aydın, orta ve lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü'nde gerçekleştirdi. Ayrıca, ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda İngilizce eğitimi aldı, hızlı okuma ve anlama kurslarına katıldı ve Ak Parti Siyaset Akademisi'ni başarıyla tamamladı.

Bekir Aydın kimdir? - Elips Haber

İş Kariyeri

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, Aydın iş hayatına Süzer Holding’in Yatırım Şirketi Kent Yatırım AŞ.’de başladı. Kariyerine Bursa Kentbank’ta devam eden Aydın, 2004 yılında kendi aile şirketi olan Tevfik&Naim San. ve Tic. Ltd. Şti.’de yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Ayrıca, inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Aydın İnşaat Malzemeleri ve kalsit üretimi yapan ORTAŞ AŞ. firmalarında ortaklık sahibidir.

Orhangazi'de ihracat rakamlarıyla birçok ilden daha başarılı olan Aydın, 2009 Şubat ayından itibaren Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevine seçilmiştir. Bu sorumluluğunu 2013 yılına kadar sürdüren Aydın, Orhangazi'nin ticaret ve sanayi alanında başarılı bir liderlik sergilemiştir.

Corona Virüs Tedavisi Gören Bekir Aydın Tıp Fakültesine Sevk Edildi! -  Orhangazi TV

Siyasi Kariyeri

Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2004 yılında Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. Orhangazi Belediye Meclisi seçimlerinin ardından Meclis Başkanlık Katip üyeliğine atanmıştır. Belediye Meclisi'nde çeşitli komisyonlarda görev alan Aydın, meclis üyeliği süresince Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve halkla ilişkiler ilçe başkanlığı gibi görevleri üstlendi.  31 mart 2019 yerel seçimlerinden başarıyla çıkarak Orhangazi Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

2024 AK Parti Orhangazi Belediye Başkan adayı olmuştur.