1951, Mardin Derik doğumlu olan Ayaydın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. 1977 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nde iktisat asistanı olarak göreve başlamış, 1978'de İTİA İşletme Yüksek Okulu ve İTİA Ekonomi Fakültesi'nde asistan olarak görev almıştır.

Aydın Ayaydın kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte AK Parti Muğla Belediye  Başkanı adayı Aydın Ayaydın'ın

Mesleki Kariyeri

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1983 yılında ekonomi yüksek lisansını tamamlamış, ardından 1985 yılında ekonomi doktoru ünvanını almıştır. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde akademik kariyerine devam etmiş ve 1986 yılında yardımcı doçent, 1988 yılında doçent, ve 1993 yılında ekonometri profesörü olmuştur.

Ayaydın, kariyeri boyunca Takvim, Sabah ve Vatan Gazetelerinde ekonomi, siyaset ve güncel konularda köşe yazıları yazmıştır. Ayrıca, 12 bilimsel kitabı ve yüzlerce makalesi ile akademik alanda da önemli çalışmalara imza atmıştır. Basın Konseyi Temsilciler Kurulu Üyeliği, Beşiktaş Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü gibi çeşitli görevleri üstlenmiştir.

Prof. Dr. Aydın AYAYDIN - Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu

Spor Yöneticliği Kariyeri

1997-1999 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde (BJK) Asbaşkanlık ve Basın Sözcülüğü görevlerini üstlenmiştir.

Aydın Ayaydın kimdir, kaç yaşında ve nereli? AK Parti Muğla Belediye Başkan  Adayı Aydın Ayaydın biyografisi -

Siyasi Hayatı 

1995 yılı Kasım ayında Doğru Yol Partisi'nden milletvekili adayı olarak gösterilen ancak seçilemedi. 

1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekilliği görevini üstlenmiştir. Ardından, 2011 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştır.

2024 Yerel seçimlerinde AK Parti Muğla Büyükşehir belediye başkan adayı olmuştur.