Emre Aykın, 22 Nisan 1983 tarihinde Ankara'da doğmuş, ancak ailesi ile birlikte 1985 yılında Muğla'ya taşınmıştır. Annesi, Muğla Barosu'nun emektar avukatlarından ve İnsan Hakları Derneği Kurucu Başkanı olan Sabahat Aykın; babası ise inşaat mühendisi Murat Vehbi Aykın'dır.

Eğitim hayatına Muğla'da başlayan Emre Aykın, Kocamustafendi İlköğretim Okulu'nun ardından Muğla Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Hukuk eğitimine Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etmiş ve yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Üniversite yıllarında, Marmara Üniversitesi Drama Kulübü, Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü Öncü Gençlik gibi çeşitli örgütlenmelerde aktif rol almıştır.

2009 yılında Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenen Emre Aykın, 2012 yılından bu yana Vatan Partisi Muğla İl Yönetim Kurulu üyesidir. Serbest avukat olarak 13 yıldır mesleğini icra eden Aykın, Marmaris ve Bodrum'da NATO askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayları gibi birçok toplumsal eyleme konu davalarda gönüllü savunmanlık yapmıştır. Ayrıca, birçok büyükşehir belediyesinin imar ve ulaşım konularındaki haksız tasarruflarına karşı açtığı davalarda önemli başarılar elde etmiştir.

Sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Emre Aykın, Muğla Sanatseverler Derneği ve Muğla Güvenlik Hizmetlerini Güçlendirme Derneği üyesidir. 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen "İktidar İçin Atılım Toplantısı"nda oybirliği ile Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı görevine seçilmiş ve 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde partisinin Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak yer almıştır. Ayrıca, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesidir.

Avukat Emre Aykın neden gözaltına alındı?

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Avukat Emre Aykın, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Savcı Mehmet Şirin Keleş tarafından gözaltı kararı verilerek gözaltına alındı. Aykın’ın evi ve bürosu yasaya aykırı şekilde aranırken, kendisine kelepçe takılması da büyük tepki çekti.