Ahmet Hamdi Atalay, 1963 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitimini 1980 yılında Gökçeada Lisesi'nde tamamlayan Atalay, ardından İstanbul'a giderek Yıldız Teknik Üniversitesi'nde eğitim almaya başladı. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden başarıyla mezun oldu.

Mesleki Kariyeri

Ahmet Hamdi Atalay, mezuniyetinin ardından kariyerine Teletaş firmasında Ar-Ge mühendisi olarak başladı ve 1985-1986 yılları arasında bu şirkette görev aldı. Daha sonra, 1987 yılında Nortel Networks Netaş firmasında kalite mühendisi olarak çalışmaya geçti. Burada, 1998-2004 yılları arasında Kalite Müdürü ve Kablosuz Sistemler Müdürü olarak görev yaptı.

2004 yılında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na Kurul Üyesi olarak atanan Atalay, 2004-2009 yılları arasında BTK'da Kurul Üyeliği görevini üstlendi. BTK'daki görevinin ardından Probil firmasında çalışmaya başladı ve 2010-2015 yılları arasında Probil'de Genel Müdür olarak görev yaptı. Aynı dönemde Netaş İcra Kurulu Üyeliği, Kron Yönetim Kurulu Üyeliği ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

2015 yılında HAVELSAN'nin Genel Müdürlük görevine getirilen Ahmet Hamdi Atalay, bu pozisyonda 2020 yılı haziran ayına kadar görevine devam etti. Ayrıca, 2012 yılından beri Bilgi Güvenliği Derneği'nin Başkanlığını sürdürmektedir. Atalay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bilgisayar Yazılım Meclisi Üyeliği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ar-GE Değerlendirme Kurulu Üyeliği, Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli kurul ve federasyonlarda da aktif görevler üstlenmiştir.