Piyasanın en büyük kripto varlığı olan Bitcoin, bugün saat 10.50 itibarıyla 71 bin 314 dolar seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda, Ethereum da 3 bin 813 dolardan alıcı bularak önemli bir yükseliş sergiledi. Analistler, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşün, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesini desteklediğini belirtiyor.

İstihdam Verileri Bekleniyor

Gayrimenkulde hisseli satış beklemede! Gayrimenkulde hisseli satış beklemede!

Yatırımcılar, Fed'in gelecekteki politika faizlerine ilişkin ipuçları edinmek amacıyla, bu hafta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanmış durumda. Tarım dışı istihdam verisinin, istihdamın 185 bin kişi artacağını öngören beklentilerle birlikte, piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor. İş gücü piyasasından gelecek olumlu veriler, kripto varlıklarda yeni rekor seviyelerin görülmesine yol açabilir. Hatırlanacağı üzere, Bitcoin Mart ayında 73 bin 789 dolar ile rekor seviyeyi görmüştü.

İstihdam Piyasasında Zayıflama Sinyalleri

ABD'de dün açıklanan iş ilanları verisi, işçi talebinin azalmasına işaret ederek üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi. Bu durum, istihdam piyasasının zayıfladığına dair bir sinyal olarak değerlendiriliyor ve Fed'in faiz indirimine gidebileceği beklentilerini güçlendiriyor.

Faiz İndirimi Beklentileri Artıyor

İş ilanları verisinin ardından, piyasaların bu yıl için toplam 45 baz puanlık faiz indirimi beklentisini fiyatladığı görülüyor. Eylül ayında faiz indirimi yapılmasına yönelik beklentiler ise yüzde 65'e yükselmiş durumda. Bu oran, bir hafta önce yüzde 46 seviyesindeydi.

Kripto para piyasalarında, Fed'in faiz indirimine gideceğine dair beklentilerin artması, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesini tetikleyerek Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto varlıkların değer kazanmasına neden oluyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri, piyasalarda yeni hareketliliklerin yaşanmasına yol açabilir.

Editör: Elif Erbay