Zaman içinde yaşadığı değişimle sık sık konuşulan Özdemir, "Ben estetiğe ihtiyaç duymadım çünkü oyuncuyum. Mimiksiz oyuncu olmak bana biraz garip geliyor" diyerek estetik konusundaki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Daha önce estetik operasyon geçirip geçirmediği konusunda defalarca sorular yöneltilen Özdemir, 

"Sadece dişlerimi yaptırdım. Dudaklarım o yüzden bir tık öne çıktı. 16 yaşındaki fotoğrafımı koyup, 'Estetik yaptırdı' demeleri komik. Şu an 32 yaşındayım çünkü yüzüm değişiyor. Annem ortada ona benziyorum. Estetik yaptırmadığım belli. Mimik yapabiliyorum. Estetik yaptırmadım, yaptırmayacağım" şeklinde açıklamıştı.

Mert Demir'in annesi Gülgün Demir'den Serenay Sarıkaya açıklaması: "Mutlular, sözüm yok" Mert Demir'in annesi Gülgün Demir'den Serenay Sarıkaya açıklaması: "Mutlular, sözüm yok"

Bestemsu Özdemir'in estetikle ilgili net duruşu, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar "İyi ki yaptırmamış", "Gerçekten doğal güzelliği var" gibi yorumlar yaparken, bazıları ise "İhtiyaç duysa nasıl olurdu?" gibi sorularla düşüncelerini paylaştı. Özdemir'in estetikle ilgili net ve samimi açıklamaları, izleyiciler tarafından takdirle karşılandı.

Editör: Elif Erbay