Tüpraş Stadı'nda oynanan derbide Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda beklentilerin altında bir performans sergiliyor. 

Şenol Güneş'in istifasının ardından yaşanan teknik direktör değişiklikleri ve yönetim sıkıntılarıyla zor bir süreçten geçen Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin 14 puan gerisinde kalarak şampiyonluk umutlarını zora soktu. Fenerbahçe ile oynadığı derbide etkisiz bir performans sergileyen Beşiktaş, ligde üst sıralardaki takımlarla yaptığı maçlarda puan alamadı  ve derbide de beklenenin altında kaldı. 

Dursun Özbek: 608 milyon liralık kara ulaştık Dursun Özbek: 608 milyon liralık kara ulaştık

ZORLU SÜREÇLE KARŞI KARŞIYA

Yeni yönetim, futbol takımını ayağa kaldırmak için zorlu bir süreçle karşı karşıya, sakatlık problemleri ise devam ediyor. Beşiktaş'ın sezon başından bu yana yaşadığı sakatlık sorunları, takımın istikrarını olumsuz etkiliyor. Derbi maçında Gedson Fernandes ve Umut Meraş'ın da sakatlanması, Beşiktaş'ı daha zor bir duruma soktu.

Süper Lig'de en çok maça çıkan teknik adam konumunda bulunan Rıza Çalımbay da "Kariyerimde aynı anda bu kadar fazla sakatlık görmedim." ifadesini kullanarak yaşadıkları sıkıntıya vurgu yapmıştı.