Z kuşağı hem daha borçlu hem daha az kazanıyor Z kuşağı hem daha borçlu hem daha az kazanıyor

Her yıl iki kez memur zammına bağlı olarak güncellenen bedelli askerlik ücreti, yıl sonuna yaklaşırken bedelli askerlik başvurusu yapmayı düşünenler tarafından merakla araştırılıyor. Bedelli askerlik başvurusu, E-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor ve başvuru sonrasında ödeme süreci başlıyor. 2024 yılında bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, kaç TL olacak soruları da gündemde. Bedelli askerliğe hangi oranda zam yapılacağı da merak edilen konular arasında. İşte tüm detaylar…

Bedelli Askerlik Ücreti Güncellendi

Bedelli askerlik ücreti, 2023'ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 TL olarak belirlenmiş, ancak Temmuz-Aralık döneminde 122 bin 351 TL'ye yükseltilmişti.

2024 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Zaman Belli Olacak?

Geçmişteki bir düzenleme ile bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısındaki orana bağlanmıştı. 2024 yılı için geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belirlenecek. Memur maaşı zammının ardından bedelli askerlik ücreti genelgesi resmi olarak yayınlanacak.

Bedelli Askerlik Ücretinde Tahminler

Bedelli askerliğe yüzde 30 zam uygulanması durumunda, ücret 159.056 liraya çıkacak. Yüzde 40 zam yapıldığında ise güncel bedelli askerlik tutarı, 171.291 liraya ulaşacak. Yüzde 50 artış olması durumunda ise bedelli askerliğin toplam ödeme miktarı 183.526 lira olacak.