Batman'da 10 yaşındaki bir çocuğun sokak röportajında söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Ekonomik sıkıntılar ve geleceğe dair endişeleri olan minik sosyal medyada büyük bir ilgi gördü. 10 yaşında ki çocuk ekonomik sıkıntılarını şu sözlerle ifade etti:

"Ekonomi bozuk o yüzden. Ekonomi beni etkiliyor. Her şey pahalandı. Dondurma alacaktım, 20 lira. Ben küçükken 5 liraydı. Benim 20 liraya alacak durumum mu var? Benim gezecek durumum yok. Küçükken her şeyi alabiliyorduk. Her şey çok ucuzdu. Ama şimdi neler neler olmuş. Ben zor geziyorum, gezemiyorum."

Rus YouTuber Tatyana Ozolina'nın (Moto Tatya) cenazesi ülkesi Rusya'ya gönderildi Rus YouTuber Tatyana Ozolina'nın (Moto Tatya) cenazesi ülkesi Rusya'ya gönderildi

Batman'da yaşayan küçük bir çocuğun ekonomik duruma dair söyledikleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Henüz 10 yaşında olan çocuk, gelecekten umutsuz bir şekilde şunları dile getirdi: "Ekonomi bozuk olduğu için şimdiden evlenemeyeceğimi düşünüyorum. Doların yükselmesi beni nasıl etkiliyor bir bilseniz. Dolar şimdi 32 lira, 100 lira olacakmış. Bu ülkede evlenmek zor."

Ekonomik Zorluklar Çocukları da Vuruyor

Çocuğun bu sözleri, ülkedeki ekonomik gidişatın yalnızca yetişkinleri değil, çocukları da derinden etkilediğini gözler önüne serdi. Sosyal medyada hızla yayılan bu ifadeler, geniş bir kesim tarafından tartışıldı. Pek çok kullanıcı, küçük yaşına rağmen ülkenin ekonomik durumu hakkında farkındalık sahibi olan çocuğun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hemşehrisi olmasına dikkat çekti. Ekonomi politikalarını yöneten Bakan Şimşek de aslen Batmanlı.

Boş Dondurma Külahı 6.50 TL

Geçtiğimiz günlerde, Batmanlı küçük çocuğun ekonomik sıkıntıları vurgulayan sözlerini haklı çıkaracak bir gelişme daha yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan bir görselde, boş dondurma külahının 6.50 TL'ye satılacağına dair bir afiş dikkat çekti. Afişte şu ifadeler yer aldı: "Üzgünüz, maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir. Boş külah 6.50 TL."

Bu durum, başta ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş olmak üzere pek çok kişinin tepkisini çekti. Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Geçmiş olsun Türkiye. Türkiye ekonomi modeli" ifadesini kullandı.

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Küçük çocuğun sözleri ve dondurma külahının fiyatı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, artan maliyetlerin ve ekonomik zorlukların hayatın her alanında kendini hissettirdiğini belirterek, durumu eleştirdi. Çocukların bile ekonomik sıkıntılar hakkında yorum yapacak hale gelmesi, ekonomik krizin ne denli derinleştiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Editör: Elif Erbay