Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'in kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mohamud'un yakalanması için çalışmalar sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü ve şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedürlerin işletildiği ifade edildi.

Başsavcılık Medya İletişim Bürosu imzası taşıyan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Somali Cumhurbaşkanının oğlunun trafik kazasına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

30.11.2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde; bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması neticesinde, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in yaralandığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca "Taksirle Yaralama" suçundan derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır."

Kazanın ardından Seikh Mohamud'un aynı gün ifadesinin alınarak serbest bırakıldığı anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06.12.2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in vefat etmesi üzerine, suç vasfının değişmesi sebebiyle şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan gözaltı talimatı verilmiştir.

Şüphelinin yurt dışına 02.12.2023 tarihinde çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemediğinden 08.12.2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için adli tip kurumundan rapor düzenlenmesi talep edilmiştir.
Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

BAKAN TUNÇ PAYLAŞTI

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasını sosyal medya hesabı X'ten şu ifadelerle paylaştı:

"Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."