Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996 tarihinde Antalya iline bağlı Alanya ilçesinde dünyaya geldi. Babası Arif Razgatlıoğlu, motorsporlarıyla tanınan "tek teker Arif" lakaplı bir isimdir. Toprak Razgatlıoğlu'nun çocukluk yıllarında motosiklete olan ilgisi, babası Arif Razgatlıoğlu'nun etkisi ve yönlendirmesiyle şekillendi.

Motorsiklet dünyasına adım atan Toprak Razgatlıoğlu, dünyaca ünlü Türk motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu tarafından bizzat yetiştirildi. Sofuoğlu'nun tecrübesi ve rehberliği, Toprak'ın kariyerine olumlu bir etki yaparak uluslararası alanda başarı elde etmesine katkı sağladı.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU KAÇ YAŞINDA?

Türk yarışçı Toprak Razgatlıoğlu 16 Ocak 1997 doğumludur. Razgatlıoğlu 2023 yılı itibari ile 26 yaşında. Genç yaşına rağmen birçok başarıya imza atan yarışçı servetiyle de merak konusu oluyor.

Filenin Sultanları İtalya'ya Mağlup Filenin Sultanları İtalya'ya Mağlup

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER

Toprak Razgatlıoğlu, Türk motosiklet yarışçısıdır. İlk adımlarını motorsiklet dünyasında atmadan önce karting ve motokros gibi farklı motorsporları ile ilgilenmiştir. Ancak kariyerine motosiklet yarışlarında devam etme kararı almıştır.

Toprak Razgatlıoğlu'nun adını uluslararası alanda duyurması, süperbike kategorisindeki başarıları ile olmuştur. 2014 yılında Yamaha R6 Cup Türkiye şampiyonluğunu kazandıktan sonra, uluslararası arenada adını duyurmaya başlamıştır.

2015 yılında Türk yarışçı, Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele etmeye başlamış ve bu seriyi birinci olarak tamamlamıştır. Ardından 2016'da Yamaha ile Superbike Dünya Şampiyonası'nda (WorldSBK) yarışmaya başlamıştır.

Toprak Razgatlıoğlu, süperbike kategorisindeki performansı ile dikkat çekmiş ve büyük başarılar elde etmiştir. 2021'de Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK takımıyla mücadele ederken, birçok yarışlara çıkarak Türkiye adına gurur verici sonuçlar elde etmiştir.