Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç'un öne çıkan açıklamaları şöyle;

Cezasızlık algısını ortadan kaldıracak bir düzenlemenin yapılması konusunda kamuoyunda bir algı olduğunu söyleyen Bakan Tunç, "Yani suç işleyenin yanına kar kalmaması lazım. 2 yılın altında bir cezaya hüküm giyen birisi koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestlikle hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor" diyerek bu durumun da cezasızlık algısına neden olduğunu belirtti. 

"BİR AY CEZASI OLAN BİLE 12 GÜN CEZAEVİNDE KALMALI"

Tunç "Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl değil de bir oran getirerek beşte bir olabilir, bu tabii ki milletvekillerimizin takdirindedir. Yani 1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz" dedi.

Tunç şöyle devam etti: "Bu bizim katıldığımız toplantılarda dile getirildi. 2 yıl ceza alan bir kişinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. Bunun beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için önemli. Yasalaştığında toplumda cezası 5 yılın altındaki suçlar bakımından cezaevinde kalma durumu söz konusu olacak" diye konuştu.

Türk mutfağı haftası Türk mutfağı haftası

AİHM'NİN TAVRI SİYASİ 

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor'un Osman Kavala'yı ziyaretiyle ilgili, "AİHM'nin tavrı belli. Orada nasıl siyasi süreç ilerlediğini görüyoruz. Avrupa, yargı boyutu dışında tartışıyor" ifadelerinde bulundu. "Gezi olaylarında bir kalkışma hareketi söz konusuydu" ifadesini kullanan Adalet Bakanı Tunç,  "Adalet Bakanlığı olarak bakanlar komitesinde görüşlerimizi ifade ediyoruz. Bağımsız Türk yargısının kararına saygı duyulmasını, olayın siyasileştirilmemesi gerektiğini belirtiyoruz" dedi.