Milyonlarca çalışanın merakla beklediği, Asgari ücret ne kadar olacak? sorusu gündemdeki yerini koruyor. Asagari ücret çalışmaları kapsamında görüşmeler sürerken Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Merkezini ziyaret etti. 

Işıkhan'ı TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Işıkhan’ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi.

Bakan Vedat Işıkhan

"Bozdoğan-36" operasyonunda 72 şüpheli yakalandı "Bozdoğan-36" operasyonunda 72 şüpheli yakalandı

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan’a ziyarette, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti. Bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Çalışma Bakanı Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" dedi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay

TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN AÇIKLAMA 

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Külliye'de gideceğiz. Bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadık. Uzlaşırsak masada gidip otururuz. Uzlaşmazsak katılmıyoruz deyip çıkarız işin içinden" diye açıklama yapan Ergün Atalay, şu ifadelerde bulundu: 

"Şimdi biz oraya (AK Parti Genel Merkezi) gideceğiz. Bize bir rakam söylerlerse biz de düşündüğümüz rakamı, kanaatimizi söyleriz, dediğimiz yerde dururuz. İnşallah dedikleri rakam, arzu ettiğimiz rakam olur. Evvela onlar bana söylesin ondan sonra... Bakan Bey'e de (rakamı) söylemedim. Bakan Bey sormadı. Cumhurbaşkanı orada sorsun, işveren söylesin, hükümet söylesin ondan sonra anlatırız. Uzlaşırsak masada otururuz, uzlaşmazsak 'Bizler için yok, bu işe katılmıyoruz' der, çıkarız işin içinden olur biter."

MARKETTEKİ FİYATLAR ORTADA

Asgari ücretin aileleriyle birlikte 30 milyon kişiyi ilgilendirdiğini vurgulayan Ergün Atalay, kimsenin vebaline girecek halleri olmadığını söyledi. TÜRK-İŞ'in asgari ücret çalışmalarını 4 işçinin de yer aldığı komisyonun yürüttüğünü anımsatan Atalay, "Geçim şartları, marketteki fiyatlar ortada. Burada toplumu memnun edecek, bizlerin de razı geleceği rakam olursa 'Varız' deriz" diye konuştu.