Borsa İstanbul günü yükselişle bitirdi Borsa İstanbul günü yükselişle bitirdi

Bakan Göktaş, fonun ilk defa deprem bölgesinde uygulanacağını ve başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını duyurdu.

Başvurular 15 Şubat'ta Başlıyor

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu çalışmalarının tamamlandığını ve 15 Şubat'ta başvuruları kabul etmeye başlayacaklarını belirtti. Başvurular, aile.gov.tr web sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek.

Bakan Göktaş'tan Gençlere Müjde Faizsiz Kredi İmkanı Geliyor! (3)

Faizsiz Kredi İmkanı

Fon kapsamında deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak. Gençler bu krediyle hem aile kurabilecek hem de kendi projelerini hayata geçirebilecekler.

Evlilik Kredisi İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu Evlilik Kredisi İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu

Bakan Göktaş'tan Gençlere Müjde Faizsiz Kredi İmkanı Geliyor! (1)

Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

Bakan Göktaş, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi. 206 deprem bölgesi dışındaki ilde 300 sosyal market kurulduğunu, 14 mobil sosyal market tırı faaliyete geçirildiğini ve 27 giyim ve bebek bakım ünitesi kurulduğunu aktardı.

Depremden etkilenen kadınlar için "Kadın Kooperatifleri İş Atölyesi" adı altında sosyal alanlar oluşturulduğunu ve depremden etkilenen 312 yaşlı ve 978 engelli vatandaşa farklı illerdeki yatılı bakım kuruluşlarında yer verildiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş'tan Gençlere Müjde Faizsiz Kredi İmkanı Geliyor! (2)

Bakan Göktaş, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

"Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerimizde gerekli tüm çalışmaları aralıksız sürdüreceğimizi, güçlü ve büyük Türkiye hedeflerimize kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."