Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz

Anayasa Mahkemesi, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) yer alan rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına ilişkin düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı bularak iptal etmişti. Tunç, bu konuda yetki tartışmasının söz konusu olmadığını ve parlamenter sistemde kanunla düzenlenen konuların sonrasında KHK ile çakışması durumunda 12 aylık süre içinde TBMM tarafından yeniden kanunla düzenlenmesi gerektiğini belirtti. "Parlamenter sistemde kanunla düzenlendiği için sonrasında da KHK ile çakışan durumların 12 aylık süre içerisinde TBMM tarafından kanunla düzenlenmesi gerektiğine yönelik bir AYM kararıdır," dedi.

Hakkari Belediyesi'ne Kayyum Ataması

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tunç, belediye başkanlarının terör soruşturmalarına muhatap olmaları durumunda İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisine sahip olduğunu hatırlattı. Tunç, "Hakkari Belediye Başkanı hakkında terör soruşturması ve devam eden davası vardır. Milletin oylarıyla seçilen yerel yöneticiler, milletin kaynaklarını ve parasını millete aktarmak durumundadırlar," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Tatvan Belediye Başkanı'na ilişkin soruşturma açıldığını ve devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı'nın resminin indirilmesinin birliğe yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

Serdar Sertçelik'in İadesi

Serdar Sertçelik'in iadesiyle ilgili sürece de değinen Tunç, iade sürecinin başlatıldığını ve geçici tutuklama kararı verildiğini söyledi. Tunç, "O süre içinde iade yargılaması gerçekleşecek ve o yargılama sürecinde de Türkiye'ye iade edileceğini umuyoruz," dedi.

Editör: Elif Erbay