Ünlü sanatçı Aydilge son dönem çok konuşulan Dilber ve dansıyla ilgili “Hesabı gerçek Dilber’ler ödeyecek” diyerek çarpıcı bir hatırlatma yaptı.

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Aydilge sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile, tanıtımlarıyla gündeme oturan “İnci Taneleri” dizisindeki sahneyle popülerleşen ‘pavyon dansı’ ve ‘Dilber’ akımıyla ilgili şunları söyledi:

‘Pavyon dansı TikTok’da akım olmuş, Dilber elbisesi yok satıyormuş’ diye duyuyorsunuz sürekli. Babamın yıllar önce bir hastası vardı. Pavyonda çalışan ve mide kanseri olan bir kadın. Aşırı içki, sigara, şiddete maruz kalma ve stres midesine vura vura kanser etmiş kadını. Babam ona kanser olduğunu açıkladığında kadın demiş ki ‘Doktor bey, ben zaten kanserin içindeyim. Yıllardır yaşıyor muyum ki öleyim’. Şimdi ‘Bu pavyon dansı ile ilgili amma duyar kastınız diyenler’ var. Evet, kadınlar belki o elbise ile sadece beğenilmek, popüler bir dansı taklit etmek ya da cinsel olarak arzulamak istiyorlar kişisel tercihleri, ne diyebiliriz ki? Ama şunu da hatırlatmak gerekir belki o elbise sadece bir elbise değil. O dans sadece bir dans değil. Onların temsil ettiği pavyon kültürü binlerce kadının acısıyla yüklü. Yani dans ederken bu acılarının üzerinde tepiniorsunuz aslında fark etmeden. Dilber dizisinin tanıtımında şöyle bir söz var ‘Herkes yer içer, hesabı Dilber öder’ aynen öyle. Bu akımlar gelip geçecek, yenilip bitirilip tüketilecek, gülüp eğlenilecek, hesabı ise gerçek Dilber’ler ödeyecek, hem de belki de hayatlarıyla.

AYDİLGE KİMDİR?

Aydilge Sarp (d. 25 Haziran 1979, Kütahya), Türk şarkıcı-şarkı yazarı, yazar ve radyo programcısı.

1997 yılında yayınlanan "Kalemimin Ucundaki Düşler" adlı öykü kitabını yazdı. 2002 yılında bulimik bir kızın öyküsünü anlatan "Bulimia Sokağı" adlı romanı yayınlandı. 2004 yılında çıkan romanı ise "Altın Aşk Vuruşu" oldu.

Annesi avukat ve şair, babasıysa doktor olan Aydilge 8 yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu sınavlarını kazandı. Aydilge, 15 yaşına kadar Türkiye'nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev aldı.

Aydilge, söz ve müziğinin tamamı kendisine ait olan Küçük Şarkı Evreni adlı ilk albümünü 28 Mart 2006’da çıkardı. Bu albümle Yüxexes Dergisi tarafoından "Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı" seçildi. Roll ve Milliyet Sanat Dergisi, Küçük Şarkı Evrenini 2006'nın en iyi albümleri arasında gösterdi.

Çevre ve doğaya duyarlılığıyla bilinen Aydilge, çeşitli Greenpeace projelerinde de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi