UEFA Avrupa Ligi'nin yarı finalinde Bayer Leverkusen, ilk maçta 2-0 kazandığı avantajı kullanarak evinde Roma'yı konuk etti. Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi ve Leverkusen, toplam skorda rakibine 4-2 üstünlük sağlayarak finale yükseldi. Roma, Parades'in 43 ve 66. dakikalarda attığı penaltı golleriyle maçı uzatma bölümüne taşırken, 82. dakikada Mancini'nin kendi kalesine attığı gol farkı indirdi. Ancak 90+7'de Stanisic'in golü skoru belirleyerek Leverkusen'in finale çıkmasını sağladı.

Finalde Bayer Leverkusen'i bekleyen rakip, evinde Marsilya'yı 3-0 mağlup ederek finale yükselen Atalanta oldu. İtalyan temsilcisine galibiyeti getiren goller, Lookman (30'), Ruggeri (52') ve Bilal Toure (90+5') tarafından kaydedildi.

Djiku'nun gördüğü kırmızı kart doğru mu? Fırat Aydınus yorumladı Djiku'nun gördüğü kırmızı kart doğru mu? Fırat Aydınus yorumladı

UEFA Avrupa Ligi'nin final mücadelesi 22 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleşecek.

Bayer Leverkusen, bu başarısıyla aynı zamanda tarihindeki üçüncü Avrupa kupası finaline ulaştı. Kırmızı-siyahlılar daha önce 1988 UEFA Kupası finalinde Espanyol'u geçmiş ve 2002 Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'e mağlup olmuştu. Bu arada, Atalanta ise tarihindeki ilk Avrupa finaline çıkmanın gururunu yaşamaktadır.