EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek. Turnuvada yer alan 24 takımın başındaki teknik direktörler arasında, İtalyanlar 5 kişiyle öne çıkıyor. İtalyan teknik direktörleri, ikişer kişiyle Alman, İspanyol ve Fransız teknik direktörler takip ediyor.

İngiltere, Hırvatistan, Slovenya, İskoçya, Danimarka, Sırbistan, İsviçre, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Brezilya, Polonya ve Çekya'dan da birer teknik direktör, EURO 2024'te başarı için mücadele edecek.

 SEKİZ MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA YABANCI TEKNİK DİREKTÖR VAR

EURO 2024'e katılan takımlardan 8'i yabancı teknik direktörler tarafından yönetiliyor. Türkiye, Macaristan, Slovakya ve Belçika'nın başında İtalyan teknik adamlar bulunuyor: Türkiye'de Vincenzo Montella, Macaristan'da Marco Rossi, Slovakya'da Francesco Calzona ve Belçika'da Domenico Tedesco.

Gürcistan'ı Fransız teknik direktör Willy Sagnol, Avusturya'yı Alman teknik direktör Ralf Rangnick, Arnavutluk'u Brezilyalı teknik direktör Sylvinho ve Portekiz'i İspanyol teknik direktör Roberto Martinez çalıştırıyor.

 AVRUPA DIŞINDAN TEK TEKNİK DİREKTÖR SYLVİNHO

Turnuvaya katılan 24 takım arasında yalnızca biri, Avrupa dışından bir teknik direktörle çalışıyor. Yaklaşık 1,5 yıldır Arnavutluk'un başında bulunan Sylvinho, EURO 2024'te Avrupa dışından olan tek teknik direktör olarak dikkat çekiyor.

İki isim hakemliği bıraktı İki isim hakemliği bıraktı

 EN GENÇ VE EN YAŞLI TEKNİK DİREKTÖRLER

Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak teknik direktörler arasında en genç isim, 36 yaşındaki Almanya teknik direktörü Julian Nagelsmann. Onu, 38 yaşındaki Belçika teknik direktörü Domenico Tedesco takip ediyor. En yaşlı teknik direktör ise, 29 Haziran 1958 doğumlu ve turnuva sırasında 66 yaşına girecek olan Avusturya'nın Alman teknik direktörü Ralf Rangnick. Rangnick’i 1959 doğumlu İtalya Teknik Direktörü Luciano Spalletti izliyor.

 MİLLİ TAKIMLARDA EN BAŞARILI TEKNİK DİREKTÖR DESCHAMPS

EURO 2024'teki teknik direktörler arasında milli takım düzeyinde en başarılı isim, yaklaşık 12 yıldır Fransa Milli Takımı'nı yöneten 55 yaşındaki Didier Deschamps. Deschamps, birer FIFA Dünya Kupası ve UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğu kazandı. Milli takımla kupa kazanan bir diğer teknik direktör ise, UEFA Uluslar Ligi'ni kazanan İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente.

Editör: Yağız Atay