Erzurum'da "Üçler Döner" adındaki işletmenin sahibi olan Hacı Mustafa Atmaca, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında kullandığı hakaret içerikli ifadeler sonrasında gözaltına alınmıştı. Emniyette yapılan işlemlerden sonra Erzurum Adliyesi'ne sevk edilen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Hacı'nın yağ akımı" adındaki 'TikTok hesabında 650 bin takipçiye sahip olan Atmacı, canlı yayında bir takipçisiyle tartışmaya girdi. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kıyasladığı esnada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da hedefe koyan Atmacı, "Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti" ifadelerine yer verdi.

F-pWa6yWwAAw0T4

Atmaca, sosyal medyadan açtıüı yayında tartışırken "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadelerini kullandı.

Atmacı'nın bu sözleri ise sosyal medyada tepki topladı. Tepkilerin ardından Atmaca, "Atatürk'e hakaret" suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Fetih Borsa İstanbul İlkokulu’nda, darp iddiası Fetih Borsa İstanbul İlkokulu’nda, darp iddiası

Emniyetteki işlemlerden sonra Erzurum Adliyesi'ne sevk edilen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.